Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

AMKA (2)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΑ Α.Μ.Κ.Α

ΚΑΙ ΝΕΑΝ ΕΠΟΧΗΝ


(ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ π. ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΑΡΑΝΤΟΥ)



Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου ομιλία του Αρχιμανδρίτου Σαράντη Σαράντου με θέμα τον ΑΜΚΑ, που προωθεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ο πατέρας Σαράντης προσέγγισε αρχικά κάποιες γενικές πτυχές του θέματος σημειώνοντας, πως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τίθεται η παραλαβή του ΑΜΚΑ με την μορφή χάρτινης ή πλαστικής κάρτας, που όμως σε έμπειτα φάση θα μετατραπεί σε ηλεκτρονική κάρτα με το τσιπάκι και τον γραμμωτό κώδικα του 666.


Ανάφερε επίσης πως ο Διευθυντής του Υπουργείου Απασχόλησης, ο οποίος και χειρίζεται το συγκεκριμένο σχέδιο για τον Α.Μ.Κ.Α., κ. Μαμωνάς έχει ήδη δηλώσει, πως στο τσιπάκι θα υφίστανται τέσσερις χώροι με στοιχεία του ασφαλιζόμενου, για την υγεία του, για τις πληρωμές - συναλλαγές καθώς και για τις σχέσεις με τις λοιπές δημόσιες υπηρεσίες.


Ωστόσο Η πληροφόρηση, όπως σημείωσε ο πατέρας Σαράντης δεν είναι πλήρης στην παρούσα φάση, γι᾿ αυτό και παρακολουθούμε το όλο θέμα.


Αναπάντητα ερωτήματα γεννά και το γεγονός πως το μέγιστο ποσό ανά ασφαλιζόμενο με τον Α.Μ.Κ.Α. περιορίζεται σε € 2.000,00.


Αναρωτήθηκε ο πατέρας Σαράντης τι θα συμβεί με κάποιον, ο οποίος θα πρέπει να υποβληθεί σε μία επέμβαση με τριπλάσιο ή μεγαλύτερο κόστος;


Επιπλέον για ποιό λόγο περιορίζεται το ποσό ασφάλισης, τη στιγμή που κάποιος στα 20, 30 ή 40 χρόνια εργασίας του έχει καταβάλλει τεράστια ποσά σε εισφορές.
Μήπως λοιπόν, αναρωτήθηκε ο π. Σαράντης, πίσω από τον Α.Μ.Κ.Α. κρύβεται η Νέα Εποχή και Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία θέλει τον άνθρωπο πιεσμένο, ταλαιπωρημένο, μη αναπαυμένο και ανασφαλή;


Ο ομιλητής αναφερόμενος στη Νέα Εποχή σημείωσε και το γεγονός, που συνέβη προ ημερών, σε αθλητικό στάδιο, όπου ενώπιον βουλευτών και λοιπών επισήμων, παρουσιάστηκε ως θέαμα υψηλής αισθητικής γυμνός άντρας με σακούλα στο κεφάλι να μαστιγώνεται από τρίτο άτομο.
Το μαστίγωμα ήταν αληθινό και όχι εικονικό.
Η Νέα Εποχή λοιπόν, συνέχισε ο ομιλητής, προβάλλει το διαστροφικό, δεν θέλει τους ανθρώπους να αισθάνονται χαρούμενοι και αναπαυμένοι και αλλοιώνει τα κριτήρια αξιολόγησης καταστάσεων και προσώπων.


Μάλιστα ο π. Σαράντης ανέφερε πως σε εκπομπή του κ. Τριανταφυλλόπουλου υπήρξαν τοποθετήσεις καλεσμένων, οι οποίες εξίσωσαν το πανάθλιο ανωτέρω σοκαριστικό θέαμα με την σταύρωση του Κυρίου μας, ενώ υπήρξε και το ερώτημα, πως οι πιστοί δεν σοκάρονται, όταν τον προσκυνούν στους Ναούς;


Εν συνεχεία ο ομιλητής αναφέρθηκε στο Κυριακάτικο κήρυγμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου στον Άγιο Νικόλαο Νικαίας, όπου ενώπιον βουλευτών και λοιπών πολιτικών τόνισε πως αν αφήσουν (οι πολιτικοί) να εφαρμοστεί το σχέδιο Ανάν τμηματικά (όπως δηλαδή το επαναφέρουν οι Άγγλοι καΙ οι Αμερικανοί), τότε ἡ Κύπρος θα χαθεί και προφανώς θα πάρουν σειρά η Θράκη και η Μακεδονία.


Παράλληλα ο π. Σαράντης ανάφερε πως σε λίγο καιρό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα αντιμετωπίσει και την Διαθρησκειακή συνάντηση στην Κύπρο με την αναγνώριση του πρωτείου του Πάπα ως πρωτείου διακονίας. (Πρωτείο τιμής το αποκάλεσε καρδινάλιος στην πρόσφατη Διαθρησκειακή επιστημονική ημερίδα στο Α.Π.Θ.).


Επανερχόμενος στο θέμα του Α.Μ.Κ.Α. ο π. Σαράντης σημείωσε πως βάσει του Νόμου για τον Α.Μ.Κ.Α. όποιος δεν το παραλάβει δεν θα μπορεί νὰ διοριστεί, να τύχει της προνοίας του Κράτους ή να συνταξιοδοτηθεί, ενω σημείωσε πως το κείμενο του Νόμου είναι ίδιο με αυτό της Αποκαλύψεως.


Μάλιστα αποκάλυψε, πως όταν ήταν παλαιότερα σε επιτροπή για τα θέματα των καρτών και του γραμμωτού κωδικού 666 και είχαν απευθυνθεί στον τότε αρμόδιο Υπουργό κ. Θ. Πάγκαλο για την αλλαγή του αριθμού σε 888 ή 111 η απάντηση που έλαβαν ήταν «Μια χούφτα Έλληνες σε όλη την Ευρώπη θα ορίσουμε τα δεδομένα του Θηρίου (υπερυπολογιστής στις Βρυξέλλες)»;
Δηλαδή ούτε καν να προτείνουμε κάτι, στην κατά τα άλλα δημοκρατική Ε.Ε. μπορούσαμε.


Ο ομιλητής σημείωσε πως το γ΄ άρθρο του Συντάγματος αναφέρει
ως επικρατούσα θρησκεία την Ορθόδοξη Χριστιανική άρα ο Νόμος Α.Μ.Κ.Α., που επιβάλλει τα ανωτέρω είναι αντισυνταγματικός, ενώ αναρωτήθηκε πως η Ε.Ε. αναγνωρίζει τα δικαιώματα των Ιεχωβάδων και αμέσως το Ελληνικό Κράτος σπεύδει να θεσπίσει άοπλη θητεία, ενώ από την άλλη αγνοεί την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού;


Σατανικός, λοιπόν, ο Κρατικός μηχανισμός εξομοιούμενος με την Τουρκία, η οποία δεν σέβεται τα δικαιώματα των μειονοτήτων, θέλει να μας επιβάλλει τον Α.Μ.Κ.Α.;


Ο π. Σαράντης στο τέλος της ομιλίας αναφέρθηκε και σε μία δήλωση Γερμανού αξιωματούχου, ο οποίος προ ετών δήλωσε, πως αφού οι Έλληνες μας δημιουργούν προβλήματα με τις ταυτότητες κ.λπ., να βρούμε άλλο τρόπο, για να τους δώσουμε το 666.

Επιπλέον Ο π. Σαράντης συνέστησε να ψηφίσουμε συνειδητά και με
προσοχή παρατάξεις, οι οποίες διακρίνονται για την Θεοσέβεια τους και την ατόφια πνευματική ζωή των στελεχών τους.


Ακολούθησε συζήτηση, όπου εντυπωσίασε η ενημέρωση, που είχαν οι πιστοί επί του θέματος όπως ότι πλέον των € 2.000,00 για κάθε ασφαλιζόμενο ανά έτος δικαιολογείται επιπλέον ποσό μόνον …για τις αμβλώσεις,


Ο Νόμος του Α.Μ.Κ.Α. ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2008 σε θερινό τμήμα της Βουλής, ενώ ευσεβείς Χριστιανοί μίλησαν για οργάνωση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και αποστολή στο Υπουργείο Απασχόλησης, κατά χιλιάδες, επιστολών διαμαρτυρίας για τον Α.Μ.Κ.Α.

α.κ.

[Πηγή]: Εφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ», Αριθμός Φύλλου 1791, 10 Ιουλίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: