Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Μολύνσεις μετά την εμφύτευση CHIP σε άνθρωπο.

Ο πρώτος άνθρωπος που μολύνθηκε μετά την εμφύτευση "CHIP" από ιό ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ο βρετανός επιστήμονας Mark Gasson ισχυρίζεται ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που μολύνθηκε από ιό ηλεκτρονικού υπολογιστή, μετά την εμφύτευση από τον ίδιο ενός μολυσμένου μικροτσίπ στο χέρι του, προκειμένου να «προσβάλει» ένα σύστημα ασφαλείας του εργαστηρίου του.
Ο επιστήμονας προγραμμάτισε το μικροτσίπ που μοιάζει με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες των ζώων, ώστε να μπορεί από απόσταση να ανοίγει τις πόρτες του εργαστηρίου του καθώς επίσης να ξεκλειδώνει το κινητό του τηλεφώνου, προτού εμφυτεύσει το τσιπ κάτω από το δέρμα του.

Προχώρησε όμως ένα βήμα παραπέρα αφού μόλυνε το εμφυτευμένο μικροτσίπ με έναν ιό ώστε να αποδείξει πως ο ιός μπορούσε να μεταδοθεί καθώς το μικροτσίπ και το σύστημα ασφαλείας αντήλλασσαν ασύρματα ηλεκτρονικά δεδομένα!
Το σκεπτικό ήταν πως ο ιός θα μπορούσε στη συνέχεια να μεταδοθεί σε άλλες συσκευές που συνεργάζονται με το σύστημα ελέγχου όπως οι μαγνητικές κάρτες εισόδου συναδέλφων, κατά τον ίδιο τρόπο που οι ιοί μεταδίδονται σε μεγάλα δίκτυα υπολογιστών. Τα αποτελέσματα αλλά και η ιδέα ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι ανησυχητικά αφού θέτουν σε κίνδυνο φορητές ιατρικές συσκευές όπως οι βηματοδότες οι οποίοι μπορεί να καταστούν ευάλωτοι σε «κυβερνο-επιθέσεις» από άλλα ανθρωπεία εμφυτεύματα.

Ο Δρ Gasson δήλωσε πως "εφόσον οι κοινοί υπολογιστές προσβάλλονται από διάφορους ιούς τότε θα πρέπει η τεχνολογία να προβλέψει την προστασία των ιατρικών συσκευών, αναπτύσσοντας την τεχνολογία τους, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να καταστούν επιρρεπείς σε τυχόν «μολύνσεις» ή επιθέσεις. Είναι πιθανό να δημιουργηθεί ένας ιός ο οποίος μπορεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά της συσκευή ώστε να μην λειτουργεί καθόλου, διακινδυνεύοντας την υγεία του ασθενούς".

Η τεχνολογία εμφυτευμάτων είναι κοινή πλέον στις ΗΠA όπου τα ιατρικά βραχιόλια προσφέρουν πληροφορίες για το ιστορικό του ασθενή κατά την σάρωσή του από ειδικό ηλεκτρονικό αναγνώστη.

«Στο μέλλον μπορεί να δούμε την τεχνολογία των εμφυτέυσιμων μικροτσίπ να ενισχύουν την μνήμη του ατόμου, όπως ένα σκληρός δίσκος» τονίζει ο δρ Gasson. 

Το επόμενο βήμα εξέλιξης μπορεί να σημαίνει πως όλοι μας θα γίνουμε κομμάτι κάποιας μηχανής στην προσπάθεια μας να βελτιώσουμε τον εαυτό μας, είτε εξαιτίας της μόδας είτε λόγω μειονεξίας έναντι των συνανθρώπων μας.

Η τεχνολογία μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη όμως η απόλυτη αποδοχή της και εκμετάλλευσή της μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη όταν δεν τίθενται προστατευτικοί φραγμοί.

pyles.tv

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

tha vgaloun ta matakia tous me ta idia ta xerakia tous aytoi xaxaxaxaxaxaxa