Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Οι Κύπριοι διαμαρτύρονται για τους Αεροψεκασμούς (Chemtrails), εμείς ;;;

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου της Κύπρου ενάντια στους αεροψεκασμούς

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου ενάντια στους αεροψεκασμούς διοργανώνει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στις 4 Ιουλίου, καθώς οι βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο φέρονται να αποτελούν μέρος του συστήματος HAARP (High Frequency Active Auroral Research), το οποίο στοχεύει στον έλεγχο του κλίματος του πλανήτη.

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των Βρετανών και των Αμερικανών μέσω των Βάσεων στην Κύπρο, που ενδεχομένως να επηρεάζουν το κλίμα στο νησί μας.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κάλεσε στο παρελθόν την κυπριακή Κυβέρνηση να προβεί σε διαβήματα «για να σταματήσει η χρήση του κυπριακού ουρανού για τα ύποπτα στρατιωτικά πειράματα των Αμερικανών». Ανακοίνωση του Κινήματος αναφέρει ότι «πληροφορίες συνδέουν τα αμερικανικά αεροσκάφη τύπου KC - 10 και KC -135 με το πρόγραμμα HAARP και τα χημικά ίχνη (chemtrails), δηλαδή τον ψεκασμό του ουρανού με οξείδια αλουμινίου και βαρίου». Το θέμα απασχόλησε την Ευρωβουλή, πολλά κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών και τους ερευνητές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το HAARP, ή Ερευνητικό Πρόγραμμα Υψηλής Συχνότητας Δραστικής Ακτινοβολίας όπως είναι γνωστό στα ελληνικά, είναι ένα οπλικό σύστημα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας το οποίο αναπτύσσεται στις ΗΠΑ από το 1987. Η πρώτη εικόνα ήταν ότι επρόκειτο για ένα επιστημονικό σχέδιο με στόχο την επιλεκτική τροποποίηση της ιονόσφαιρας για τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών. Όμως σύντομα έγινε αντιληπτό ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο θα εκμεταλλευόταν την ιονόσφαιρα για τους δικούς του σκοπούς. Ακόμα και στην επίσημη ιστοσελίδα του HAARP αναφέρεται ότι το σύστημα χρησιμοποιείται και για σκοπούς άμυνας.

Αρνούνται ανάμειξη οι Βάσεις

Το θέμα απασχόλησε πρόσφατα και την κυπριακή Βουλή, όταν ο βουλευτής Άγγελος Βότσης ενέγραψε το σχετικό θέμα για συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Ο βουλευτής είπε ότι, «σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, το σύστημα όταν τελειοποιηθεί, αν δεν τελειοποιήθηκε ήδη, μπορεί να επηρεάσει τις κλιματολογικές συνθήκες, να διακόψει τη λειτουργία και να καταστρέψει κάθε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή σε μια επιλεγμένη περιοχή, να διαλύει τις τηλεπικοινωνίες, να δημιουργήσει σεισμούς πρωτοφανούς μεγέθους, να παρεμβαίνει στη διαδικασία εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινόμενων όπως τυφώνες αλλά και απίστευτης έντασης κεραυνούς και ακόμα να ελέγξει τον ανθρώπινο εγκέφαλο μέσω εκπομπής χαμηλών συχνοτήτων παρόμοιες με τις ανθρώπινες».

Η διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων κλήθηκε στη συνεδρία της Βουλής για να εκφράσουν την επίσημη θέση τους για τις πληροφορίες αυτές, όμως με επιστολή τους απάντησαν ότι δεν θα παρευρεθούν, καθώς «ουδεμία ανάμειξη έχουν στο πρόγραμμα HAARP και ούτε έχουν προβεί σε οποιουσδήποτε ψεκασμούς από αέρος».

Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης Ακρωτηρίου Γεώργιος Χρίστου είπε στη «Σ» ότι δεν έγινε αντιληπτή από τους κατοίκους της περιοχής οτιδήποτε που να δημιουργεί υποψίες για αεροψεκασμούς που γίνονται κατά τη διάρκεια πτήσεων αεροσκαφών.

«Η Σημερινή» -25/06/2010- Του Γιάννη Ιωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: