Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Τεχνητό κρέας από ανθρώπινα περιτώματα

" Τεχνητό κρέας από ανθρώπινα περιττώματα " Τι άλλο θα μας δώσουν να φάμε;

Τhis  meat smells like shit.
Aυτή την μοίρα μας επιφυλάσσουν...Tην θέλετε;
Θα δουλεύουμε απο νύχτα σε νύχτα σαν τα ρομπότ...Για να μας έχουνε φυτεμένο το μικροτσίπ στο χέρι και να έχουμε το δικαίωμα να αγοράσουμε τα επεξεργασμένα περιττώματα μας και να τα ξαναφάμε.ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ.

Ο ιάπωνας καθηγητής Ikeda, του εργαστηρίου Okayama στο Τόκιο, είναι πολύ περήφανος για την τελευταία του ανακάλυψη. Πέτυχε τη δημιουργία τεχνητού κρέατος, εξάγοντας την πρωτεΐνη που εμπεριέχεται στα περιττώματα και είναι σίγουρος ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα συνεισφέρει στην επίλυση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.

Όπως τονίζει ο καθηγητής, τα αστικά λύματα...
έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αφού βρίθουν βακτηριδίων, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από τα ανθρώπινα περιττώματα. Αν και μάλλον ακούγεται αηδιαστικό, ο «τρελός» επιστήμονας σπεύδει να μας καθησυχάσει πως οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί είναι αβλαβείς και σκοτώνονται εύκολα από τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως τουλάχιστον προέκυψε από τις τελευταίες γευσιγνωστικές δοκιμές, η τεχνητή «λιχουδιά» έχει γεύση βοδινού, που εν μέρει οφείλεται και στην προσθήκη πρωτεΐνης σόγιας. Από την άποψη των θρεπτικών ουσιών, το τεχνητό κρέας είναι ιδιαιτέρως πλούσιο, αφού περιέχει σε ποσοστό 63% πρωτεΐνη, υδατάνθρακες σε ποσοστό 25% και 9% μέταλλα, ενώ δεν παχαίνει, αφού περιέχει μόλις 3% λιπίδια.


ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: